Petnaest minuta slave Multimedijske skupine 2012. godine

Petnaest minuta

Josip Sunko i Tvorničari

15 minuta

Režirao, oblikovao svjetla i glazbu izabrao: Josip Sunko

U svemu surađuju i igraju:

Ljuc: Ljudevit Bedeniković,

Tomek: Tomislav Blažičko,

Kiki: Kristijan Orešković,

Franc: Franjo Oršolić,

Šlogi: Nikola Šlogar,

Miha: Mihovil Šmit,      

Ture: Luka Turčić i

Branx: Branimir Vdović

Predstava Petnaest minuta prva na Regionalnoj domijadi

U sklopu Regionalne domijade kulturnog stvaralaštva 11. travnja održana je 38. smotra scensko-recitatorskog izraza u Narodnom sveučilištu Dubrava.

Prema prosudbi stručnog žirija prvo mjesto u scenskom izrazu zavrijedili su učenici Multimedijske skupine Učeničkog doma Ivana Mažuranića izvedbom predstave Petnaest minuta.

Stručno povjerenstvo koje je donijelo prosudbu učeničkih ostvarenja činile su Katarina Kolega, kazališna kritičarka i dramska pedagoginja Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih, i Iva Srnec, redateljica i dramska pedagoginja Učilišta Zagrebačkog kazališta mladih.
Ovim su riječima na kraju pozdravile sudionike Domijade.

Kazališno najzaokruženija predstava bila je “15 minuta” polaznika doma Ivana Mažuranića. Grupa Tvorničari već su prošle godine svojom izvanrednom izvedbom visoko podigli ljestvicu i povisili kriterije na ovom natjecanju.

Njihova glumačka igra je ujednačena, energična, uvjerljiva, koncentrirana te uvježbana do savršenstva. Scenski pokret je precizan i točan, mizanscenski je predstava detaljno osmišljena, a priča obiluje pametnim humorom i iznenađenjima.

Tvorničari su nas svojom energijom, veseljem i kreativnošću, ali i ozbiljnim i predanim radom potpuno osvojili i voljeli bismo da iduće godine bude više takvih radova.

Predstava Petnaest minuta prva na Državnoj domijadi

U Pučkom otvorenom učilištu u Umagu 12. svibnja navečer Tvorničari, učenici Multimedijske skupine Učeničkog doma Ivana Mažuranića izveli su predstavu Petnaest minuta u sklopu 37. Državne domijade.

Petnaest je i pred publikom iz cijele Hrvatske izazvala zanimanje. Stručni žiri prosudio je da je predstava Petnaest minuta zavrijedila prvo mjesto u kategoriji scenski izraz na državnoj razini.