Erasmus Europa i seks 25/2/16

Erasmus Europa. Kako ih staviti u odnos?
Erasmus + sex = Europa
(ne?)jednadžba je koju nastoji riješiti naš bivši učenik (student filozofije zagrebačkog Filozofskog fakulteta, ovaj semestar, u sklopu Erasmus +, studira filozofiju u Beču)

Erasmus Europa odnosno Europa pa Erasmus

Rekao sam da neću o politici, a evo već mi padaju neke misli na pamet. Dobro, neću sad baš o politici u užem smislu, nego onako šire, neka opažanja o društvu. Razmišljao sam o navali izbjeglica, o budućnosti Europe i kako svi govore da će se Europa raspasti, da nije ujedinjena, da ne postoji nikakav plan i da svatko gleda samo sebe. Dalje sam razmišljao o Erasmus programu i ostalim programima razmjene i zaključio kako je to dobro za Europu. Možda je to najbolja stvar koja je Europa (Europska Unija) smislila.

Erasmus Europa

Zašto? Pa prvenstveno ne mislim ovdje na obrazovanje, stručnu praksu, učenje jezika, upoznavanje tuđih kultura itd. Iako je i to važno. Više mislim na sporedni sadržaj, na seks. Već godinama je Erasmus sinonim za intimno druženje i partijanje. I to uopće nije loše. Neki dan sam pročitao članak u kojoj statistika pokazuje da je produkt svih Erasmusovih programa milijun djece.

Drugačije rečeno, žene i muškarci koji su se upoznali na Erasmusu i završili skupa od 1987. do danas na svijet su donijeli milijun djece. To je skoro jedan promil europskog stanovništva. Nevjerovatna brojka!

Erasmus Europa odnosno Erasmus + pa Europa

Dugoročno je to dobro za Europu jer će se djeca iz miješanih brakova više osjećati kao Europljani, imat će manje predrasuda, govorit će više jezika. Osobno znam dva para koja su se upoznala na Erasmusu i imaju dijete.
Jedan od njih je moj brat i njegova žena. U najužoj obitelji vidim kako se predrasude smanjuju. Moj tata, veliki Hrvat, bio je u Beogradu i baš mu se svidjelo.

Erasmus + sex = Europa
Ishodi Erasmusa + 1 000 000 djece u Europi od 1987. godine

Prava istina zašto o ovome pišem jest ta da sam već u prva dva dana zaključio „Erasmus je seks i partijanje“. Osjeti se to na svim upoznavanjima i druženjima. Kad već ne smijem prakticirati seks (moja me djevojka čeka u Zagrebu), onda da barem pišem o njemu. Prvi dan je i uspio sam prekršiti oba obećanja: 1. da neću pisati previše intimne stvari i 2. da neću pisati o politici. Čak sam ih uspio i spojiti!