Dani prolaze 4/3/16

Danas si opet postavljam vremensko ograničenje. Opet 15 minuta.

Dani prolaze

Kako mi zapravo dani prolaze ? Što radim? Kada bih postojala statistika koja bi pokazivala na što sam trošio vrijeme svaki dan, kako bi ona izgledala? Koliko zapravo radim ono čim se stvarno želim baviti u životu? Koliko vremena „gubim“ na samu organizaciju stvari?

Npr. ovih dana sam puno stvari organizirao vezano za faks, ali učio sam sve skupa možda 45 minuta. Pod organizacija mislim na stvari poput učlanjivanja u knjižnicu, upis kolegija i skupljanje informacija oko kolegija.

Dani  prolaze

Naravno da je organizacija važna, ali ona je sekundarna, ona je samo sredstvo. Vidim da ljudi puno vremena troše na organizaciju, a malo se bave stvarnim predmetom. Žive u nekoj iluziji da su puno „posla“ obavili jer stalno nešto organiziraju, a zapravo su jako malo „radili“.

U ovu skupinu ne ubrajamo producente i menadžere kojima je to posao. Mislim na umjetničke i kreativne djelatnosti. (Oni umjetnici što stalno organiziraju nekakve forume, festivale, ali zapravo ne rade ništa vezano za predmet.)

Ja sebe također ponekad ubrajam u tu skupinu, ponosan sam kada nešto organiziram i mislim da sam nešto napravio, ali zapravo sam samo pripremio teren za rad, a još apsolutno ništa nisam napravio. Pod rad mislim npr. čitanje filozofskih tekstova, pisanje scenarija, snimanje filmova itd.

Jedino što sam danas napravio jest pisanje ovog teksta, 15minuta. Kako povećati to vrijeme na nekih 5-6 sati. To je više nego dovoljno. Onda se još 2 – 3 sata bavim administracijom i organizacijom, a ostatak dana

Dani prolaze

Vrijeme je prošlo!