Lopta na vodi

U naš učenički dom i u Zagreb Iana je dovela lopta na vodi. Radi vaterpola promijenio je dom, školu, grad… No, kako je sve počelo, doznajemo iz prve ruke…

Ian u vodi

Vaterpolo sam počeo trenirati krajem drugog razreda osnovne škole u Sisku.

Prvobitan razlog zašto sam počeo trenirati je taj što sam imao problema s kralješnicom i trebalo je to ispraviti pa sam odlučio da je vaterpolo pravi sport za mene.

Lopta u mojoj šaci

Ian u napadu

Oduvijek sam volio i na televiziji gledao vaterpolske utakmice. I, nekako, od prijašnjih sportova koje sam trenirao vaterpolo mi je uvijek bio najdraži. Tako je ostalo do dana današnjeg…

Ianova ekipa

Igram na desnom krilu i na desnom vanjskom.

Ian i trener

U početku sam trenirao, kao i svaki sport do tada, ulažući sebe u trening sto posto.

Svaki dan sam dolazio na trening jer ih nikad ne propuštam 😊.

Treninzi su tada trajali oko devedeset minuta, ali to je ovisilo od trenera i od dana.

Ianova ekipa u svlačionici

Vaterpolo je jako utjecao na mene i fizički i psihički. Ne ostaje mi puno vremena za izlaske jer sam stalno na bazenu i u školi.

Ian u bazenu

Bazen mi je postao drugi dom. Makar slobodnog vremena uvijek ima, iskoristim ga za učenje i za odmaranje.

Ian s peharom

Mislim da je moje prvo natjecanje bilo u Slavonskom Brodu. Iskren da budem, baš ga se više i ne sjećam jer sam bio stvarno malen i nisam igrao (to je bilo natjecanje za starije dečke pa su mene poveli da vidim kako je na turnirima).

Ian medalje

Od prošle godine treniram u HAVK Mladost. Više je razloga mojem dolasku u zagrebačku Mladost: u Sisku više nije bilo moje generacije, a i htio sam prijeći na rang više nego inače.

Ian Sarajevo

Današnji trening nije se previše promijenio, postao je jači i intenzivniji. Čak ni epidemija nije utjecala na moje treniranje i bavljenje vaterpolom: iako je lopta na suhom, svaki dan treniram kod kuće i izlazim otrčati koji kilometar.