Glazbena slušaonica u Opatičkoj 14

Navečer posljednjeg rujanskog četvrtka u Učeničkom domu Marija Jambrišak, smještenom u gornjogradskoj Opatičkoj ulici na kućnom broju 14, priređena je Glazbena slušaonica kojoj je tematski okvir bila evropska glazbena baština.

Multimedijska skupina posjetila je Opatičku i uživala u čarobnom glazbenom vremeplovu odgajatelja Marka.

Glazbena slušaonica od Bacha do Pink Floyd

Bila je ovo vrlo zanimljiva glazbena slušaonica. Jako mi se svidio odabir glazbe i kako su sve vrste glazbe zapravo povezane. Svašta sam naučila, od zanimljivosti o skladateljima klasične glazbe do o onima iz Pink Floyd. Stav o glazbi mi je isti, ali malo mi se proširio glazbeni ukus.

Voditelj se dobro pripremio: tehnički dio je bio solidan, a i znao je o čemu priča. Napravio je odličan izbor glazbe, vrlo različit. Svaka je skladba imala svoju posebnu kvalitetu i svoj štih.

Voljela bih da slušamo po jedan glazbeni žanr (klasika, rock, jazz, pop, metal…) u jednoj slušaonici. Dakle, svaka se glazbena slušaonica bavi samo jednim žanrom i tek nakon većeg broja posebnih slušaonica bude organizirana finalna večer na kojoj bismo komentirali obilježja i povezanosti određenih glazbenih žanrova. Mogli bismo kao krajnji ishod napraviti svoju glazbenu mentalnu mapu. (Iva)

Ova je glazbena slušaonica lijepo izvedena. Pohvala i odgajatelju i prezentaciji! Drukčije sam doživjela skladetelje slušajući u isto vrijeme njihove skladbe. Dosta sam naučila o skladateljima i pjevačima, o njihovim životima i karijerama.

Zanimam se za glazbu i volim ju. Ne bih uspjela preživjeti dan bez nje jer me slušanje glazbe opušta. Oduševilo me što netko organizira takvu vrstu slušaonice, s dobrom glazbom, s glazbom na koju sam navikla i koju slušam.

Glazbena slušaonica

Voditelj slušaonice u početku je bio jako ljubazan. Odlično je predstavio glazbu koju smo obrađivali. Bilo je dosta zanimljivo slušati glazbu na opuštajući i drukčiji način. Samo slušati glazbu.

Iako nisam očekivala takav izbor glazbe na početku slušaonice – s Bachom i Mozartom, ali odgovaralo mi je jer pri kraju zavladaju dva sastava koja volim od malih nogu: Pink Floyd i Queen. (Luna)

Marko Prosoli, voditelj Glazbene slušaonice, pripremio ju je i proveo u sklopu manifestacije Dani evropske baštine.