Čudesna šuma

Čudesna šuma naziv je prvog hrvatskog dugometražnog crtanog filma. Napravljen je u suradnji s američkom produkcijskom kućom 1986. godine, a scenarij je napisan prema priči hrvatske književnice Sunčane Škrinjarić.

Odgajatelj Damir Doležal, naš kviz majstor, za nadolazeći kviz odabrao je iz filmske literature uglavnom crtiće

Knjiga o džungli

Crtani film Knjiga o džungli snimljen prema knjizi Rudyarda Kiplinga prikazuje odrastanje dječaka Mowglija. Pjesma iz filma The Bare Necessities je i danas poznata.

Mali leteći medvjedići

Mjesto radnje je stoljetna šuma, gdje obitava zajednica Mali leteći medvjedići koju predvodi mudri Platon, a pomažu mu Tina i Dado u borbi protiv lasica Smucalo i Smradac koji zagađuju šumu.

Čudesna šuma

U crtanom filmu Čudesna šuma pratimo borbu dobrih šumskih životinja i slikara Palete kojima pomaže dvorski čarobnjak Štapić protiv zlog Kaktus Cara.

Ewoks

Oni su mali medvjedoliki likovi koji žive u šumi planeta Endor, možemo ih vidjeti u filmovima Star Wars, a imaju i svoj crtani film.

Avatar

U filmu Avatar ljudi iskorištavaju i uništavaju šumu na planetu Pandora kako bi iskopali vrijednu rudu. Međutim, narod Na’vi koji živi tamo u skladnoj zajednici sa šumom i cijelim planetom tome se odupire.

Autor naslovne fotografije: Luke Tanis on Unsplash
Pandora – The World of Avatar, Bay Lake, United States