Mafija na Mažurancu

Tradicije na Mažurancu. Jedna od njih je izlet (a kamo drugamo?! nego) na Medvednicu za – naravno – nove učenike. Naravno, u rujnu (točno 20., u četvrtak). Jasno, u sklopu programa prilagodbe na život u domu za – naravno – nove učenike.

Tradicionalna šetnja do vrha Medvednice. Odmaranje i fotografiranje na vidikovcu. Pa tradicionalno spuštanje u Planinarski dom Grafičar. Pa – naravno – tradicionalni ručak: grah s kobasicom. I za desert, naravno, savijača s jabukom.

A poslijepodne različite tradicionalne igre. Potezanje konopa. Skakanje u vreći. Štafeta s jajetom. Kamena s ramena. Traženje mede (logično, na Medvednici). I na kraju, naravno, duboko ukorijenjena tradicija:

Mafija

Posrijedi je društvena igra za – naravno – velik broj igrača. Voditelj igre igračima nasumično dodijeli uloge u igri i pošalje ih na spavanje: Grad spava. Jer, kriminalne radnje cvjetaju noću.

Mafijaši na Mažurancu

Učenici izabiru papiriće na kojima je napisana njihova uloga u igri.

Mogu biti građani, mafijaši koji građane nastoje izbaciti iz igre, liječnici koji spašavaju građane ili policijski istražitelji koji nastoje uhvatiti mafijaše.

Podjela uloga

Mažuranac spava, mafijaši se bude