Kviz za (buduće) maturante 10/2020

Knjižničarka Maja, vrijedna suradnica Multimedijske skupine, uputila je učenicima domova pismo za početak nastavne godine. I za (buduće) maturante – novi kviz

Online quiz za (buduće) maturante

Za (buduće) kvizaše

Dragi svi,

stigla nam je jesen i već je krajnje vrijeme da se i ja javim. 

Nadam se da ste svi dobro i da su se novi učenici uhodali.

Nažalost u Knjižnicama grada Zagreba do daljnjega nisu omogućena organizirana okupljanja djece i mladih tako da će Kviz za (buduće) maturante biti dostupan online. Svaki mjesec poslat ću vam link na kviz koji će biti tjedan dana dostupan. Prvi ovosezonski Kvizolist održat će se u sklopu Mjeseca hrvatske knjige od 19. do 25. listopada 2020. godine. Na stranici projekta http://www.kgz.hr/hr/knjiznice/gradska-knjiznica/projekti-9689/kroz-knjiznicu-do-mature/29139 treba samo kliknuti na Pokreni Kvizolist!. Ovaj put je napravljen u Google obrascima i bit će dostupan do ponedjeljaka 26. listopada 2020. 

Nadam se da će se igrati, a učenici su pozvani javiti nam dojmove i povratne informacije na mail krozknjiznicudomature@kgz.hr.

Osim kviza već sada je dostupna radionica osobnog razlistavanja Listam, cvjetam, rastem za koju se nadam da će se naći zainteresirani hrabri pojedinci. Namijenjena je svima, anonimna je, mogu se koristiti postojeće šablone ili još bolje vlastiti likovni izričaji. Detalji radionice na ovom su linku http://www.kgz.hr/hr/dogadjanja/listam-cvjetam-rastem-radionica-osobnog-razlistavanja/56561 . Slobodno mi se javite ako je potrebno pojašnjenje.

I još samo dvije informacije nevezano uz projekt:

> CZK Trešnjevka opet ima predstavu Glembajevi na mlade (https://cekate.hr/program/gospodaglembajevi14/);

> Udruga Amazonas nudi besplatne satove jezika koje drže izvorni govornici u zamjenu za tri sata volontiranja u udruzi (https://icm-zg.info/index.php/art-kutak/tecajevi-i-radionice/4205-uz-amazonas-nauci-jezike ).

Pozdravljam vas sve tipkajući do susreta na otvorenome ili dok se ne ohrabrim održati kviz uz pomoć Zooma (ili nekog drugog čudesa) da se i vidimo. 🙂

Lijepi pozdrav,

knjižničarka Maja 

Objavljeno u kviz.